Парламент Болгарії скасував заборону на імпорт української агропродукції

Болгарські депутати підтримали рішення про скасування заборони на імпорт української агропродукції після 15 вересня.

Таке рішення було ухвалено під час засідання Національних зборів у четвер, 14 вересня, пише БНТ Новини.

“За” скасування заборони проголосувало 124 депутати, проти – 69.

Міністр сільського господарства країни Кирил Ватєв наголосив, що контроль за імпортом української продукції буде посилено, оскільки вона не відповідає стандартам ЄС.

“Згідно з макропоказниками, відмовитися від цієї заборони не так хвилююче, тому що болгарських виробників можна підтримати. Ми посилюємо контроль усіх українських товарів, і радіоактивність і важкі метали будуть жорстко контролюватися”, – заявив він.

У партії ГЕРБ-СДС зазначили, що сьогоднішнє рішення не має жодного значення, бо в будь-якому випадку заборона на імпорт української агропродукції буде введена на рівні ЄС. А в ПП-ДБ заявили, що це рішення знизить ціни.

“Це рішення на практиці не матиме абсолютно ніяких наслідків для того, що станеться завтра, просто заборона все одно впаде, але буде інша політична шкода”, – заявила Десислава Танева, представниця ГЕРБ-СДС.

Деякі політичні партії рішуче засудили рішення парламенту зняти заборону.

“Це чистої води національна зрада не тому, що ми не за вільний ринок, а тому, що ми не можемо поставити наших виробників зерна в ситуацію, коли вони будуть неконкурентоспроможними”, – заявив Деян Ніколов з партії “Відродження”.

Як писала “Новинарня“, Угорщина домовилася з Румунією, Словаччиною та Болгарією про розширення національних заборон на імпорт українського зерна, якщо Євросоюз не продовжить заборону, що закінчується 15 вересня.

Своєю чергою Володимир Зеленський під час саміту “Україна – Балкани” в Афінах наприкінці серпня заявив, що 15 вересня очікує від Єврокомісія зняття всіх обмежень на експорт української аграрної продукції до країн Євросоюзу.

Читайте також:
Єврокомісія заборонила імпорт деяких агротоварів з України після тиску п’яти держав ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна