СБУ в Одесі затримала розвідника російського угруповання “Призрак”, який воював проти ЗСУ на сході. Йому “світить” 15 років

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі розвідника російського угруповання “Призрак”, який був учасником терористичної організації “ЛНР”. Зловмисником виявився місцевий житель – ідеологічний прихильник кремлівського режиму.

Про це 30 серпня повідомила пресслужба відомства.

За даними слідства, під час масових заворушень в Одесі на початку травня 2014 року “Призрак” брав активну участь у провокаціях на користь РФ.

Щоб уникнути відповідальності за злочини затриманий утік на тимчасово окуповану частину Луганщини, де доєднався до лав бойовиків, зазначає СБУ.

Там він став командиром розвідувального підрозділу підконтрольного РФ угруповання “Призрак”, під псевдонімом “Санта” воював проти українських військ на сході, зокрема у районі Бахмутської траси, повідомляють правоохоронці.

Згодом бойовик вирішив залишити своїх ватажків та приховано виїхав на підконтрольну Україні територію і повернувся до Одеси. У місті він намагався “залягти на дно” і таким чином уникнути правосуддя.

За місцем перебування зловмисника під час обшуків виявили фото із доказами його перебування у складі терористичної організації ЛНР, зауважують у відомстві.

Фігуранту повідомили про підозру в участі у терористичній групі чи терористичній організації, йому загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:
СБУ на Вінниччині впіймала соратника Губарєва. Ще й у прикордонному районі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна