“При нэзалэжной подъезд в моей брежневке так и не отштукатурили”: посадовець Міносвіти Василенко вразив соцмережу поширенням російської пропаганди

Український державний службовець, державний експерт Міністерства освіти та науки України Андрій Василенко на своїй фейсбук-сторінці поширив месиджі російської пропаганди, поставивши під сумнів доцільність проголошення Незалежності.

Так званий “лонгрід” він опублікував на сторінці у ФБ на День Незалежності, 24 серпня.

У дописі держслужбовець зумисне спотворює українську мову і зневажливо відгукується про волелюбність українського народу, яку бере в “лапки”:

“…17 марта 1991 года проходил референдум, на котором мудрый и волэлюбный украинский народ, который спал и видел как покинуть проклятый совок. …ВЫ ТОЛЬКО ДЕРЖИТЕСЬ!.. Держитесь?… проголосовал ЗА сохранение СССР как обновленной федерации равноправных суверенных республик («За» – 70%).
Про этот референдум сегодня говорят мало, потому что рушится миф про «споконвичну волэлюбнисть». А что ж за украинец без «споконвичной волэлюбности»?
Итак, как видим, наши папы, мамы, дедки, бабки не спешили срывать со всего, что под руку попадется, постылый серп и молот.
Тем не менее, ВОПРЕКИ волеизъявлению мудрого и волэлюбного украинского народа 24 августа 1991 года Верховный Совет УССР принимает Акт провозглашения независимости Украины”, — пише Василенко.

“…Листовочки четко давали ответ на вопрос «что делать?». Покидать СССР. УССР он тупо невыгоден.
И листовочки как бы намекали: ща союз развалим и это будет наше, общее, украинское! Наше, общее! Твое и мое! Заживем, как у бога за пазухой! Про приватизацию, ваучеры, частную собственность на средства производства, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, в листовках ни слова.
Исходя из содержания листовок, УССР должна была покинуть СССР и остаться социалистическим государством. Все продукты производства сразу станут не общесоюзными, а сугубо украинскими, мы будем ими торговать, т.ч. с странами Европы и США, и иметь гешефт. И все у всех моментально станет хорошо!
Советский гражданин – нищий, а выход УССР из СССР – это МОМЕНТАЛЬНОЕ УВЕЛИЧЕНИЕ БЛАГОСОСТОЯНИЯ!
Какой там Стус? Какое «преступное государство»? О чем вы говорите? ДЕНЬГИ! Тут-то всех представителей самой читающей страны мира (то есть, идиотов) и на*бали“, – пише також держслужбовець МОН.

Також він кепкує над трьома потрадянськими країнами Балтії, вважає, що “радянська окупація – це найкраще, що могло статися з Литвою” (“советская оккупация – это лучшее, что могло случиться с Литвой”).




Василенко це пише нібито “не до того, що СРСР треба воскресити” (“не к тому, что СССР надо воскресить”). Але обурюється, що за незалежності України йому не відштукатурили під’їзд, збудований за радянського керманича Леоніда Брежнєва:

“Нормального зимнего отопления в научных институтах на Академгородке в Киеве (название-символ!) нет с 1996 года, а подъезд в брежневке моей так и не отштукатурили. То, что недолугий Брежнев при зависимой зависимости построил, современные независимые эффективные менеджеры покрасить не в силах”.

На допис Василенка звернув увагу Євген Дикий – керівник Національного антарктичного наукового центру при МОН, військовий і політичний аналітик, ветеран АТО, колишній командир штурмової роти у батальйоні “Айдар” зразка 2014-2015 років.

Дикий закликав МОН (як працедавця Василенка) та СБУ (яка уповноважена перевірити Василенка на предмет сприяння державі-агресору у воєнний час) звернути увагу на цей випадок.

“Отже, на 33-му році незалежності, на десятому році російсько-української війни, на середині другого року великої екзистенційної війни за саме існування України, москворотий совкодрочер одночасно: активно агітує проти нашої незалежності та насаджує наративи «русского міра», живе у Києві, працює «експертом» на державній службі, ще й у міністерстві, яке відповідає за виховання майбутніх українських громадян, як державний службовець має бронювання від призову, отримує з наших податків зарплатню, звісно меншу за «бойові», але помітно більшу за платню наших вояків будь-де, крім зовсім «нуля» (навіть в 5 км від фронту), та в рази більшу за виплати пораненим бійцям на реабілітації”, — пише Дикий у соцмережі.

“Прошу цей пост вважати офіційним запитом до МОН як працедавця цієї істоти, та до СБУ як органу влади, відповідального за перевірку державних службовців на предмет сприяння державі – агресору у військовий час”, — додав Дикий.

Як видно із офіційного сайту освітнього відомства, Андрій Василенко є чинним співробітником МОН – державним експертом експертної групи з питань цифрової трансформації освіти і науки Директорату цифрової трансформації.

Читайте також:
Колишній власник українського футбольного клубу знімається у пропагандистських сюжетах окупантів

➡️ Підписуйтеся на канали “Новинарні” в Телеграмі та в YouTube, а також у ТікТок та Instagram.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.