ЗСУ підбили військовий літак РФ, який намагався знищити наші судна біля Зміїного

Сили безпеки й оборони України завдали удару по ворожому літаку в Чорному морі, який намагався атакувати військові судна наших оборонців поблизу острова Зміїний.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у середу, 23 серпня.

“У територіальних водах України поблизу острова Зміїний, в районі так званих «вишок Бойка», відбулося зіткнення російського військового літака та українських бойових катерів. Літак окупантів спробував атакувати військові судна Сил безпеки та оборони України, але отримав відповідь”, – заявили у розвідці.

Водночас  ворожа пропаганда поширила фейк про нібито ураження та затоплення українського катера.

“Насправді російська ракета впала у воду та продовжила рух на зустріч із крейсером “Москва” – жодної шкоди українським військовим завдано не було”, – повідомили в ГУР.

У відповідь на спробу атаки українські військовослужбовці  завдали удару по літаку окупантів. Випущена з бойового катера України ракета пошкодила російський борт, який був вимушений одразу ж залишити місце події та летіти у напрямку найближчого аеродрому.

Читайте також:
Тривала спецоперація ГУР: російського пілота Мі-8 виманили в Україну разом із гелікоптером

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна