У РФ – день пожеж: у центрі Єкатеринбурга палає будівля льодової арени. А у Волгограді – металургійний завод. ФОТО, ВІДЕО

У центрі Єкатеринбурга зранку 17 серпня загорівся головний будмайданчик льодової арени.

Про це у четвер пишуть росЗМІ.

“Осередок пожежі виявлено та локалізовано, повідомили у МНС. На 6-му поверсі на площі 10 квадратних метрів горять лакофарбові матеріали та утеплювач”, – повідомляє російське “E1.RU”

Зазначається, що до того як приїхали пожежники, з території арени самостійно евакуювалися 200 людей. Усіх робітників також попросили залишити об’єкт.

Пожежі не оминули і російський Волгоград. Там на металургійному заводі “Червоний жовтень” спалахнуло трансформаторне мастило на площі 50 квадратних метрів.

“Загрози розповсюдження вогню немає. За попередньою інформацією, загиблих та постраждалих немає” – зазначили в МНС РФ.

Та згодом додали, що пожежу на заводі ліквідовано.

Читайте також:
У російському Георгієвську палає військова частина – здійнявся стовп чорного диму. ВІДЕО

Напередодні

У середу, 9 серпня, на території військового заводу в Сергієвому Посаді стався вибух. Повідомлялося, що від вибуху постраждали 43 особи, 6 з них — у важкому стані, 4 особи госпіталізували до реанімації. Губернатор Підмосков’я Воробйов заявляв, що під завалами можуть перебувати ще 5 людей.

За фактом вибуху у слідкомі РФ порушили справу за статтею щодо порушення вимог промислової безпеки небезпечних виробничих об’єктів.

У РФ припускають, що вибух на території військового заводу міг бути диверсією.

Мають декілька версій: за однією з них – вибухнув склад із піротехнікою, який займала компанія “Піро-Рос”. Втім, директор компанії стверджує, що вибух стався на сусідньому складі – де зберігалися “труби”. Його викликали для свідчень у слідчий комітет.

За іншою версією, вибух міг статися під час розвантаження вантажівки, яка незадовго до вибуху заїхала на територію заводу.

Загорський оптико-механічний завод входить до складу державної корпорації “Ростех” та відповідальний за виробництво прицілів, тепловізорів, лазерних далекомірів та іншої подібної продукції.
Також відомо на наявності на підприємстві власного конструкторського підрозділу, який відповідальний за проведення ряду науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт.

Попереднього разу велика пожежа на цьому заводі сталася 9 червня 2022 року.

Читайте також:
Підірваний у Підмосков’ї завод розробляв новітній бомбардувальник, – росЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна