У Підмосков’ї – велика “бавовна” на оборонному заводі. ВІДЕО

оновлено

У Московській області уражено оборонне підприємство. Із міста Сергієв Посад повідомляють про вибух і великий стовп диму. За попередніми даними, вибух стався на Загорському оптико-механічному заводі.

Про це вранці в середу, 9 серпня, повідомляють російські телеграм-канали, публікуючи відео НП.

Надзвичайна подія в Сергієвому Посаді (колишній Загорськ) сталася невдовзі після того, як влада Москви заявила про відбиту атаку українських ударних безпілотників на столицю РФ.

Як можна побачити і почути на відео, дуже сильний вибух стався о 10:40.

Як пише канал “База“, станом на 11:20 кількість постраждалих внаслідок вибуху в Сергієвому Посаді зросла до 22 осіб. Під завалами ще можуть бути люди. На місце приїхало понад десяток машин швидкої допомоги, але, за словами медиків, їх досі не вистачає.

Дороги поряд із заводом перекриті для руху автомобілів.

Росіяни подають два трактування щодо місця вибуху: Загорський оптико-механічний завод і склад піротехніки.

На цьому відео чоловік коментує: “У*бало нах*** весь завод, бл***”.

В сусідніх будинках вибило шибки.

ОНОВЛЕНО. За офіційною інформацією російської влади, яку озвучив губернатор Московської області Воробйов, станом на 11 серпня внаслідок вибухів загиблою вважається одна жінка, ще вісім людей — зниклі безвісти. Родичі загиблих отримають по 2 мільйони рублів.

Загорський оптико-механічний завод входить до складу державної корпорації “Ростех” та відповідальний за виробництво прицілів, тепловізорів, лазерних далекомірів та іншої подібної продукції.
Також відомо на наявності на підприємстві власного конструкторського підрозділу, який відповідальний за проведення ряду науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт.

Попереднього разу велика пожежа на цьому заводі сталася 9 червня 2022 року.

Читайте також:
У Москві закривали аеропорт “Внуково”: влада заявила про “спробу прориву” БПЛА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна