Вибух на оборонному заводі в Підмосков’ї: росіяни допускають диверсію, – ЗМІ

У Росії припускають, що вибух на території військового заводу в Сергієвому Посаді міг бути диверсією.

За даними каналу “База”, цю версію серед інших розглядають слідчі.

Наразі причина вибуху росіянам не відома.

За однією з версій, на території Загорського оптико-механічного заводу вибухнув склад із піротехнікою, який займала компанія “Піро-Рос”.

Втім, директор компанії стверджує, що вибух стався на сусідньому складі – де зберігалися “труби”. Його викликали для свідчень у слідчий комітет.

За іншою версією, вибух міг статися під час розвантаження вантажівки, яка незадовго до вибуху заїхала на територію заводу.

Усього постраждали вже 43 особи, 6 з них — у важкому стані, 4 особи госпіталізували до реанімації. За словами губернатора Підмосков’я Воробйова, під завалами можуть перебувати ще 5 людей. За фактом вибуху у слідкомі РФ порушили справу за статтею щодо порушення вимог промислової безпеки небезпечних виробничих об’єктів.

ОНОВЛЕНО. Тим часом у соцмережах поширюють відео, на якому видно, що на подвір’ї заводу, де стався вибух, лежать боєприпаси, що розлетілися.

Надалі кількість таких фото й відео із залишками снарядів, які розлетілося по істу, стало більше.

У блогера Трофімова, який знімав попереднє відео, судячи з усього, намагалися відібрати телефон. Проте невдало, бо він продовжив викладати в мережу зйомки з місця подій.

Так, на наступному відео чоловік розповідає, що на місці вибуху утворилася велика вирва. Він також каже, що вибух стався на місці “порохового складу” підприємства “Піро-Рос”.

Наступне відео показує, наскільки велетенськими є руйнування на заводі внаслідок вибуху:

Читайте також:
У Підмосков’ї – велика “бавовна” на оборонному заводі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна