Ракетний удар по Львівщині: 15 поранених, серед них – дитина. Пошкоджено близько 40 будинків

15 людей отримали поранення внаслідок нічного ракетного обстрілу Львівщини. Наймолодшій з них – 10 років. Ворог пошкодив близько 40 будинків. Загиблих немає.

Про це у вівторок, 15 серпня, інформує очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Під час цієї ракетної атаки, на щастя, обійшлося без загиблих. Постраждали 15 людей. Наймолодшій потерпілій 10 років, найстаршій – 72. У більшості потерпілих подряпини й порізи через вибиті вікна, забої. П’ятьох людей госпіталізували”, – розповів він.

За словами Козицького, окупанти вдарили ракетами по Львівщині в період з 05:20 до 05:30. Одну ракету збили сили ППО, інші 6 – не вдалося.

У Львові зазнали руйнувань 20 будинків у Залізничному районі. Найбільше – на вулицях Каховській та Патона. Були загоряння, пошкоджені вікна й дахи. У Львівському медичному фаховому коледжі “Монада” вибиті вікна, також сталося загоряння у трьох будівлях промислового підприємства.

Одна з ворожих ракет влучила по території дитячого садка, будівля зазнала ушкоджень.

Наслідки обстрілу в області:

  • У Ставчанах Львівського району пошкоджені 15 житлових будинків в приватному секторі, з них 6 – критично. Також пошкоджені легкові автомобілі.
  • У селі Суховоля Львівського району уламками від ракет пошкоджені 4 житлових будинки в приватному секторі. Потерпілих нема.

Станом на зараз триває обстеження пошкоджених будівель та ліквідація наслідків удару.

“Мешканці, чиї домівки зазнали руйнувань та пошкоджень, можуть на платформі Дія подати запит на отримання компенсації на ремонт. Максимальна сума відшкодування – 200 тисяч гривень”, – повідомив Козицький.

Масований ракетний обстріл України вночі 15 серпня

У ніч проти 15 серпня російська ракета прилетіла у двір дитячого садка у Львові. Минулося без жертв. Також зафіксовано падіння уламків ракет на житлові будинки на вулицях Патона та Каховській. На місці сталася пожежа. Унаслідок ворожої атаки виникли руйнування помешкань. Людей евакуювали.

У Луцьку цієї ночі окупанти атакували промислове підприємство. Від обстрілу загинуло троє людей, є також поранені.

Уночі РФ тероризувала обстрілами і Черкащину: влучила в приватне підприємство та медичний заклад у Смілі. Обійшлося без жертв, частина міста залишися без води.

Читайте також:
Уночі окупанти випустили по Україні 28 крилатих ракет – сили ППО знищили 16

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна