Росіяни ракетним ударом по Запоріжжю вбили молодих співачок Світлану та Крістіну, які збирали гроші на Сили оборони

Завдавши ракетного удару по житловому кварталу в Запоріжжі 9 серпня, Росія вбила трьох безневинних людей. Двоє з них – подруги-музикантки, 19-річна Світлана Сємєйкіна та 21-річна Крістіна Спіцина.

Про загибель дівчат пишуть у соцмережах їхні друзі та знайомі, зокрема Вікторія Книш на сторінці Матвіївського сільського центру культури і дозвілля.

“Ще вчора вони разом співали та грали для людей, а вже сьогодні нікого з них немає. Російська ракета нещадно забрала їхній голос, їхнє життя і разом із цим частинку душі кожного з нас…

Усі пам’ятають Світлану та Крістіну як натхненних та усміхнених дівчаток. Їхні прекрасні голоси й пісні чула вся Україна. Вони грали на всіх наших святах та дарували всім заряджений та гарний настрій!” – зазначається в дописі.

Останній виступ Крістіни і Світлани. Менш ніж за годину прилетить російська ракета…

@sing_kristikruttДівчата загинули ….♬ оригінальний звук – 🔥Настрій твого свята🔥

Як пише Вікторія, спершу Крістіна виступала сольно, а Світлана грала в гурті “Діамант”. А згодом  вони почали виступати разом, утворивши дует Similar girls.

“Дівчата вірили в яскраве та мирне життя під українським прапором. Вірили в перемогу, наближали її своїми власними силами. Тому зараз ми повинні зробити це за них. Нехай їхні душі покояться з миром. Ми пам’ятатимемо вас. Ніколи не пробачимо росіянам ці жертви і страждання”, – наголосила Книш.

Світлана з Крістіною познайомилися на концерті для військових, у якому кожна з них брала участь.

“З того часу вони були як рідні сестри. Ледь не кожен вечір виступали в кафе, ресторанах, заходах чи просто неба. Майже всі пісні були присвячені захисникам та подіям в Україні”, – розповіла Вікторія.

Дівчата заснували свій гурт уже після повномасштабного вторгнення РФ. Окрім концертів у Запоріжжі,  їздили з вуличними виступами до Дніпра та Києва.

Як розповіла в коментарі “УП.Життя” директорка опорного закладу освіти “Всесвіт” Матвіївської сільради Олена Фесенко, Світлана й Крістіна закінчили Матвіївську музичну школу.

За словами жінки, юні музикантки мали лише одну мету – зібрати якомога більше грошей для української армії.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Однакові дівчата✨ (@similar.girls)

“Світлана грала на бас-гітарі, а Крістіна з першого класу співала, мріяла бути співачкою. Вона брала участь у сільських концертах, в районних та обласних конкурсах. Хороші, веселі, добрі дівчата були”, – розповіла Фесенко.

Після ракетного обстрілу РФ Світлана загинула одразу, а за життя Крістіни ще боролися лікарі. Втім, попри всі їхні зусилля, дівчина померла в реанімації о 5-й ранку 10 серпня. Вона з багатодітної родини, батько служить у Національній гвардії…

28 червня на 23-тя окрема бригада ОГП “Хортиця” Нацгвардії опублікувала на своїй сторінці у фейсбуці відео з виступом Крістіни та Світлани, які кажуть, що в цій бригаді “служать їхні батьки”, дякують воїнам та виконують для них українську народну пісню “Засинає чорний ліс”.

Як писала “Новинарня“, ввечері 9 серпня російські війська вдарили по Запоріжжю. Як згодом уточнили в офісі Генпрокурора, ворог запустив по житлових кварталах міста ракету Х-35, зруйнувавши православний храм (“УПЦ МП”) і торговельні точки в Шевченківському районі.

Окрім Світлани та Крістіни, загинув також 43-річний чоловік.

Читайте також:
Кількість загиблих у Запоріжжі зросла до 3. Ще 9 людей поранені, серед них – немовля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна