Кількість загиблих у Запоріжжі зросла до 3. Ще 9 людей поранені, серед них – немовля

Кількість загиблих від російського обстрілу Запоріжжя 9 серпня зросла до трьох осіб. Дев’ять людей отримали поранення, серед них – немовля.

Про це зранку 10 серпня повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко.

“Троє загиблих та дев’ять травмованих, серед них 11-місячна дитина − наслідок удару по обласному центру. Російський снаряд забрав життя 43-річного чоловіка та молодих жінок 19 та 21 років”, – написав він.

“Рятувальники ліквідували загоряння господарчої споруди на площі 12 кв.м, яка розташовувалася на території церкви. Надзвичайники провели аварійно-рятувальні роботи будівлі магазину та перевірили інші пошкоджені поруч будівлі”, –  заявили у ДСНС.

Малашко зауважив, що за минулу добу окупанти здійснили 82 удари по 21 населеному пункту Запорізької області.

До органів влади надійшло 54 повідомлення про руйнування житлових будинків, освітніх закладів та інших соціальних об’єктів інфраструктури.

Нагадаємо, увечері 9 серпня російські терористи обстріляли житловий квартал Запоріжжя ракетою X-35. Зруйновано храм та торгівельні точки у Шевченківському районі, пошкоджено інші будинки та освітні заклади. У середу повідомлялося про двох загиблих (потім про трьох) і сімох поранених. Одну людину вдалося реанімувати.

Президент Володимир Зеленський заявив, що всім постраждалим нададуть необхідну допомогу. А воєнний злочин Росії неодмінно отримає свій вирок, відповідь загарбникам буде на передовій.

Читайте також:
РФ масовано вдарила дронами по Рівненщині – зруйновано нафтобазу. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна