Четверо поплічників Медведчука готували держпереворот – отримали тюремні строки

Четверо поплічників колишнього народного депутата Віктора Медведчука, які готували насильницьке захоплення влади в Україні, отримали тюремні строки.

Про це інформує пресцентр Служби безпеки України 10 серпня.

Серед засуджених – громадянин РФ, військовий розвідник за фахом, який був на “прямому” зв’язку з представниками адміністрації президента РФ і ворожих спецслужб.

Зловмисники планували “синхронізувати” державний переворот з початком повномасштабного вторгнення РФ. Тим самим сподівались допомогти росіянам якнайшвидше окупувати Україну.

За даними слідства, вони хотіли захопити владу через підконтрольні громадські організації у Києві та інших регіонах країни. Саме ці прокремлівські осередки мали ініціювати проведення в столиці України так званих “національних зборів”. На цьому “форумі” його організатори планували “затвердити резолюцію” щодо “відсторонення від влади” вищого військово-політичного керівництва України.

“У разі відмови – зловмисники планували перейти до «силового сценарію». Для цього вони формували власне «бойове крило», до якого намагались залучити пів тисячі озброєних осіб. Для пошуку «кандидатів» використовували власні зв’язки серед прихильників рашизму”, – розповіли правоохоронці.

Проте СБУ спрацювала на випередження і запобігла реалізації незаконних дій. Завдяки багатоетапній спецоперації співробітники СБУ своєчасно викрили організаторів злочину, задокументували їхню підривну діяльність і затримали. Це відбулося ще на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна