Медведчук хоче знову займатися адвокатською діяльністю в Україні, почав судитися, – “Чесно”

Наближений до Путіна колишній народний депутат Віктор Медведчук, якого в Україні обвинувачують у держзраді, судиться для відновлення права займатися адвокатською діяльністю.

Про це пише рух «Чесно» з посиланням на адвоката Романа Титикала.

Медведчук подав позов на рішення Дисциплінарної палати кваліфікаційно–дисциплінарної комісії адвокатури Київської області про позбавлення його права на зайняття адвокатською діяльністю. Київський окружний адміністративний суд відкрив провадження наприкінці липня.

Адвокат Титикало зазначив, що Київський окружний адмінсуд місяцями може не відкривати провадження у звичайних справах, а в цій справі все відбулося дуже оперативно.

Адвокат не бачить перспектив у цій справі та передбачає два варіанти розвитку подій. «Враховуючи, що Медведчук має зв’язки в судовій, правоохоронній та адвокатській спільнотах, я не виключаю спроби добитися позитивного рішення суду. Але це малоймовірно. З іншого боку, я підозрюю, що це може робитися для піару не на українську аудиторію, а на [росіян]», — сказав Титикало.

Він зазначив, що Медведчук у поданих до суду поясненнях обґрунтовував мотиви скарги політичним переслідуванням і начебто репресіями через його політичні погляди.

Інтереси Медведчука в цій справі представляє адвокат Олексій Калінніков. Як указує «Чесно», він є викладачем у Вищій школі адвокатури НААУ. Головою цієї недержавної організації є Лідія Ізовітова, яку ЗМІ називають подругою Медведчука. Раніше адвокат Калінніков представляв інтереси ексгенпрокурора Віктора Пшонки.

Зазначимо, у травні Дисциплінарна палата кваліфікаційно–дисциплінарна комісія адвокатури Київської області позбавила Медведчука права займатися адвокатською діяльністю в Україні за скаргою адвокатів Іллі Костіна та Романа Титикала.
Попри обмін, Медведчука продовжують судити в Україні, але вже заочно, із закритим процесом.

Читайте також:
“Другая Украина”. Медведчук створив у РФ антиукраїнську “громадську організацію”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна