“Другая Украина”. Медведчук створив у РФ антиукраїнську “громадську організацію”

Колишній очільник забороненої прокремлівської партії “ОПЗЖ” і підозрюваний у державній зраді Віктор Медведчук офіційно зареєстрував у Росії політичний проєкт “Другая Украина” як громадську організацію.

Про це у п’ятницю, 28 липня, повідомили “Схеми”, посилаючись на дані реєстру юридичних осіб РФ.

Як зазначається, Медведчук став головою ради руху, а колишній український журналіст Денис Жарких, який був ведучим на проросійському каналі 112, очолив виконавчий комітет.  Так, у червні 2023 року був створений громадський рух “Региональное общественное движение “За развитие гражданского общества “Другая Украина”. Адреса організації — Москва, Арбат, провулок Кемарницький, 9.

“Другая Украина” заявила про інтелектуальну власність на товарні знаки: “Настоящая Украина”, “Голос другой Украины” та “Другая Украина”. Відповідно до заявлених видів діяльності, “Другая Украина” – громадська нерелігійна організація, а не політична партія, тому вона не може брати участі у виборах до місцевих рад чи до державної думи РФ”, – пишуть “Схеми”.

Денис Жарких – колишній український журналіст. Він є політичним коментатором на майданчиках Віктора Медведчука щонайменше з 2015 року, коли Медведчук ще не був народним депутатом України, а очолював проросійський рух “Український вибір”. Після того, як канал “112 Україна” став підконтрольним найближчому оточенню Медведчука, Жарких став ведучим програми “По суті” на цьому каналі.

Російська організація уже почала проводити в РФ різні публічні заходи антиукраїнського спрямування. 19 липня в Будинку російського зарубіжжя ім. Солженіцина пройшов круглий стіл “Украинская русофобия: истоки и механизмы преодоления”. На сторінці “Другой Украины” йдеться, що основою для обговорень стала стаття Медведчука “Дві України як нова політична реальність”.

Фото зі сторнінки «Другая Украина» у фейсбуці

Раніше журналісти з’ясували, що, окрім Медведчука і Жарких, у проєкті беруть участь політичні коментатори із закритих в Україні проросійських телеканалів, депутати місцевих рад від “ОПЗЖ”, обвинувачені в держзраді та сепаратизмі політтехнологи, яким вдалося уникнути покарання й втекти до Росії.

Читайте також:
У Медведчука відібрали статус адвоката
“Трубу Медведчука” повернули у держвласність

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна