Навального засудили до 19 років колонії у справі про екстремізм

Московський міський суд на виїзному засіданні засудив опозиційного політика Олексія Навального до 19 років колонії «особливого режиму» у справі про екстремізм.

Про це повідомляє “Медіазона”.

Другому звинуваченому по цій же справі Даніелю Холодному також присудили якийсь термін, але через погану якість звуку журналісти не розчули скільки.

Засідання проходило у виправній колонії №6 у Володимирській області, де Навальний відбуває дев’ятирічний термін.

Як повідомлялося, російське обвинувачення вимагає Навальному за вироками 20 років позбавлення волі з відбуванням у колонії особливого режиму. Холодному – 10 років позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму.

Навального звинувачують одразу за шістьма статтями Кримінального кодексу РФ, у тому числі у створенні та фінансуванні екстремістської спільноти, закликах до екстремізму, реабілітації нацизму та залученні неповнолітніх до вчинення небезпечних дій.

Опозиціонер Олексій Навальний ув’язнений в Росії з початку 2021 року. У березні 2022-го його додатково засудили до дев’яти років колонії у справі про «шахрайство» та «неповагу до суду».

Читайте також:
Putin’s war, not Russian war: що означає “Оскар” для “Навального”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна