Ще один депутат, який під час війни засидівся за кордоном, написав заяву про складення мандата

Народний депутат від “Слуги народу” Андрій Холодов написав заяву про складання депутатських повноважень.

Про це 31 липня повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, опублікувавши у фейсбуці фото заяви від імені Холодова.

“До Верховної Ради України надійшла заява від народного депутата України Холодова А.І. про складання повноважень народного депутата України. Заява буде розглянута на найближчому пленарному засіданні”, – написав спікер.

29 липня журналісти проєкту “Радіо Свобода” “Схеми” повідомили, що нардеп Холодов виїхав з України у січні 2023 року і з того часу не повертався – він не відвідував засідання парламенту та не голосував.

Перед тим він сім разів перетинав кордон на виїзд.

Розслідувачі встановили, що Андрій Холодов перебуває з сім’єю за кордоном, зокрема на Кіпрі, де має родинний маєток. Також журналісти з’ясували, що нардеп за кордоном розбудовує сімейний бізнес – його дружина стала співвласницею салону краси у Відні.

Андрій Холодов не вперше надовго виїжджає та пропускає засідання парламенту – раніше “Схеми” повідомляли, що “слуга народу” перед закриттям авіасполучення через пандемію Covid виїхав “карантинити” на Кіпр і не повертався навіть після звернення президента Володимира Зеленського до українських громадян із закликом повернутися в країну найближчим часом через закриття кордонів.

У вересні 2022 року журналісти “УП” зустріли нардепа Холодова у Відні, біля родинного маєтку. Тоді у коментарі Холодов зазначив, що перебуває у Відні “з особистих причин”. У “Слузі народу” заявляли, що Холодов вирушив за кордон зі “гуманітарною місією”.

Після повномасштабного вторгнення РФ президент Зеленський раніше критикував виїзди народних депутатів і високопосадовців за кордон. Після новини про відпочинок нардепа від “СН” Юрія Арістова на Мальдівах він заявив: “…Кожен намір будь-якого посадовця кудись поїхати за кордон, будь-якого депутата варто перевіряти до секунди. Якщо хтось дуже хоче відпочити від роботи на державу, то держава від таких осіб теж відпочине”.

Арістов після цього здав мандат, йому повідомили про підозру.

Раніше “Схеми” зафільмували Андрія Холодова в родинному маєтку на Кіпрі, що вивело журналістів на стосунок родини депутата до столичного тютюнового бізнесу, нагадує “Радіо Свобода“. Сам Холодов публічно заперечував, що має якісь інтереси у торгівлі цигарками.

Читайте також:
Відпочинок на Мальдівах: суд обрав екснардепу Арістову запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна