Стратком ЗСУ “анонсував” великі неприємності для Москви на 24 серпня. ВІДЕО

Стратком ЗСУ попередив російських окупантів, що їх чекає розплата за страждання українців, а на День Незалежності України Москву та Кремль можуть чекати особливо великі неприємності.

Натяк на масштабні події для держави-агресора на 24 серпня містяться в анімаційному відеоролику, поширеному телеграм-каналом Управління стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача ЗСУ в неділю, 30 липня.

У мультфільмі засмучений український хлопчик, чий будинок зруйнований (як можна здогадатися, російськими обстрілами) робить зі старого малюнка із зображенням своєї сім’ї паперовий літачок і запускає його в бік Росії.

Літачок перетворюється на армію дронів, яка успішно атакує об’єкти ворога по всій території РФ.

На завершення, 24 серпня, дрони-месники б’ють по Кремлю.

“Рік відплати триває. Дати змінюються. А результат залишається — біль і трагедія окупантів”, — йдеться у підписі до відео.

Як писала “Новинарня“, у ніч проти 30 липня Москва і Підмосков’я, ймовірно, зазнали чергової атаки українських ударних безпілотників: у столиці РФ є руйнування в елітному копмлексі “Москва-Сіті”, де розміщені одразу три міністерства держави-агресора.

Це вже щонайменше шоста атака ударних дронів на Москву і Підмосков’я з весни 2023 року, включно з вибухами БПЛА на території Кремля 3 травня.
Так, наліт на столицю РФ 24 липня відбувся наступної ночі після руйнівного ракетного удару росіян по Одесі 23 липня та заяви президента Зеленського про те, що буде відповідь. Було пошкоджено будинки, що відносяться до міноборони РФ, також вибух пошкодив верхні поверхи московського бізнес-центру “Леруа Мерлен”.

При цьому речниця ЗС РФ Марія Захарова назвала “актом міжнародного тероризму” атаку дронів на військові об’єкти в Москві, а не щоденні протягом тижня удари ракет і “шахедів” по портах, зернових терміналах та житлових будинках Одещини й Миколаївщини.

Перед тим, 21 червня, Московська область заявила про збиття дронів на підльоті до складів військової частини.

Про перше потрапляння ударного дрона UJ-22 Airborne у Московську область стало відомо ще 28 лютого (про це йшлося в матеріалі “Апробація далекобійних можливостей” від Підмоскв’я до Туапсе: як у Росію прилетіли “НЛО” й наробили “бавовни”).

Нагадаємо, у резонансній статті з вересня 2022 року з накресленням стратегії на рік 2023-й головком ЗСУ Валерій Залужний писав, що “дотиснути РФ можна буде тоді, коли Збройні сили України матимуть можливість завдавати ударів на відстань до 2000 км углиб Росії – так, як зараз діє противник” ракетами.

Читайте також:
“Бобер” і Airborne: Кабмін показав дрони, якими атакували Москву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна