Недобрий ранок Москви: ударні дрони атакували міноборони Росії

Російські канали повідомляють про атаку ударних безпілотників на Москву на руйнування. Зокрема пошкоджено будівлю поруч з міністерством оборони РФ.

Про це йдеться у сповіщеннях рано-вранці в понеділок, 24 липня.

Близько 4-ї години телеграм-канал “Shot” повідомив про атаку БПЛА на столицю Росії, через що над містом було чути звуки вибухів.

Канал зокрема повідомив про вибух у московському бізнес-центрі “Леруа Мерлен” на вулиці Лихачова. У будівлі вибило скло на верхніх поверхах.

За версією росіян, туди “влетів” БПЛА. Інші канали припускають, що це наслідки влучання ракет ППО або падіння їхніх уламків.

Канал “Mash” повідомив, що в будівлі на Комсомольському проспекті, яка розташована за кількасот метрів від міноборони РФ, вибито скло, а поруч виявлено уламки безпілотника. Урядове інформагентство ТАСС підтвердило цю інформацію.

Повідомляється, що наразі інформації про загиблих і постраждалих немає.

Водночас імовірно з верхніх поверхів висотного будинку йшов чорний дим.

Мер Москви Собянін визнав, що “близько 4-ї години ранку зафіксовано удари безпілотників по двох нежитлових будівлях”. За його словами, серйозних руйнувань і постраждалих немає.

На Комсомольському проспекті та вулиці Лихачова перекрито рух автотранспорту.

Христо Грозєв із Bellingcat пише, що безпілотник упав неподалік однієї установ ГРУ МО Росії, яка займається кібернаступом.

Це вже щонайменше п’ята атака ударних дронів на Москву і Підмосков’я з весни 2023 року, включно з вибухами БПЛА на території Кремля 3 травня. Нинішній наліт на столицю РФ відбувся наступної ночі після руйнівного ракетного удару росіян по Одесі 23 липня та заяви президента Зеленського про те, що буде відповідь.

При цьому речниця ЗС РФ Марія Захарова назвала “актом міжнародного тероризму” атаку дронів на військовій об’єкти в Москві, а не щоденні протягом тижня удари ракет і “шахедів” по портах, зернових терміналах та житлових будинках Одещини й Миколаївщини.

Читайте також:
Московська область заявила про збиття дронів на підльоті до складів військової частини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна