Рада хоче продовжити воєнний стан і загальну мобілізацію до листопада

Найближчими днями Верховна Рада має намір знову продовжити дію воєнного стану та загальної мобілізації, імовірно до 15 листопада. Це буде вже восьме голосування Парламенту за воєнний стан з початку війни.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у середу, 26 липня.

Строк дії останнього продовження воєнного стану та мобілізації в Україні був встановлений у цьому травні і діє 18 серпня 2023.

“Скоріш за все, це продовження воєнного стану та загальної мобілізації буде також на 90 діб, тобто до 15 листопада 2023 року”, – заявив нардеп.

Железняк також зауважив, що спочатку президент має подати до Ради відповідні укази, які затвердить профільний комітет (з питань оборони) та за які потім проголосують у сесійній залі нардепи. Для ухвалення відповідного рішення необхідно набрати понад 226 голосів народних обранців.

Нагадаємо, режим воєнного стану діє в Україні з 24 лютого 2022 року, коли почалося повномасштабне вторгнення РФ. Попереднього разу він був продовжений 7 лютого 2023 року – до 20 травня. Перед тим – 15 березня, 21 квітня, 15 серпня, 16 листопада 2022 року та 2 травня 2023 року.

Читайте також:
Перевірки військкомів: Зеленський повідомив про невтішні результати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна