РФ четверту ніч поспіль атакувала Одещину: спалили тисячі тонн гороху і ячменю, постраждали люди

доповнено

Російські війська четверту ніч поспіль атакували Одещину крилатими ракетами типу “Калібр” з акваторії Чорного моря. Три ракети уразили сільгосппідприємство.

Про це повідомляє пресслужба оперативного командування “Південь” уранці в п’ятницю, 21 липня.

“Після трьох ночей поспіль потужного ракетно-дронового терору портової інфраструктури [ворог] переключився на аграрні підприємства регіону”, – зазначили в ОК.

Дві ракети влучили в зерносховища одного з сільськогосподарських підприємств. Спалахнула пожежа, і вже під час боротьби з вогнем пролунала повторна тривога. Ще одна ракета поцілила в те саме підприємство, понівечивши сільськогосподарську та рятувальну техніку, розповіли військові.

Пожежу на площі понад 200 кв. метрів оперативно ліквідували. Але ворог знищив 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю. Двоє співробітників підприємства отримали поранення.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер уточнив: внаслідок вибуху постраждали дві людини – вони отримали різані рани склом, їм надана вся необхідна медична допомога.

Фото: ОК “Південь”

“Намагаючись обійти системи протиповітряної оборони, ворог спрямовував ракети на мінімальній висоті, використовуючи особливості ландшафту”, – зазначили в ОК “Південь”.

Обстріли півдня України після виходу РФ із зернової угоди

Війська РФ чотири ночі поспіль атакують ракетами і дронами південні регіони України. Вони б’ють ракетами по портовій та іншій логістичній інфраструктурі півдня України (Одеси, Миколаєва, Чорноморська тощо) – після того, як 17 липня оголосили про вихід із зернової угоди.

Через обстріл уночі 20 липня в середмісті Одеси були руйнування, здійнялася пожежа на площі 300 квадратних метрів. Зруйновано адміністративну будівлю. Вибуховою хвилею пошкоджено багато будинків та різних будівель. Через нічний обстріл загинув 21-річний охоронець цивільної будівлі. Четверо людей отримали поранення.

Окрім цього, зафіксовано влучання в області. Влучання в області стосуються об’єктів логістики – це складські приміщення.

Унаслідок російської атаки на Одесу було пошкоджено будівлю генерального консульства Китаю в центрі міста.

Також 20 липня Росія обстріляла ракетами Миколаїв – зруйновано багатоквартирний будинок, чоловік і дружина загинули.

Також потужним був комбінований удар по Одесі 19 липня, яки уражено зернові та олійні термінали. Знищені 60 тисяч тонн зерна через нічний обстріл Одещини мали відправити до Китаю, повідомив президент Зеленський.

Читайте також:
Генсек ООН рішуче засудив нові удари Росії по портах Одещини та Миколаєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.