В Одесі від російських атак постраждало генконсульство Китаю

Унаслідок російської атаки на Одесу вночі 20 липня було пошкоджено будівлю генерального консульства Китаю в центрі міста.

Про це повідомив очільник ОВА Олег Кіпер.

Генконсульство КНР розташоване за адресою провулок Нахімова 2. Від нічного обстрілу у будівлі вибито вікна.

“Агресор навмисне б’є по портовій інфраструктурі – постраждали адміністративні та житлові будинки навколо, а також консульство Китайської Народної Республіки. Це говорить про те, що ворог не звертає ні на що уваги”, – написав Кіпер.

 

Фото: Telegram/Олег Кіпер

МЗС України заявило, що перебуває в контакті із посольством КНР задля зʼясування заподіяної шкоди та надання необхідної допомоги.

Попередньо, люди не постраждали. будівля генконсульства перебуває у власності КНР.

Обстріл Одеси та області в ніч на 20 липня

Війська РФ третю ніч поспіль атакували Одесу та область. Через обстріл уночі 20 липня в середмісті Одеси є руйнування, здійнялася пожежа на площі 300 квадратних метрів.

Станом на 4:18 ранку було відомо про 2 поранених, їх шпиталізували. Окрім цього, зафіксовано влучання в області. Згодом керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк повідомила, що через ворожий обстріл Одеси четверо людей отримали поранення. За її словами, росіяни здійснили масовану мішану ракетно-дронову атаку по південних регіонах.

Гуменюк заявила, що в середмісті Одеси зруйновано адміністративну будівлю. Вибуховою хвилею пошкоджено дуже багато будинків та різних будівель.

“Влучання в області стосують об’єктів логістики. Це складські приміщення”, – уточнила вона.

Згодом голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що через нічний обстріл загинув 21-річний охоронець цивільної будівлі. Його знайшли під завалами під час пошуково-рятувальної операції.

Читайте також:
Уночі Суми атакували 3 “шахеди”: один із них влучив у позашкільний дитячий заклад

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна