РФ вдарила по Одещині дронами та ракетами: є “приліт” у зерновий та олійний термінали, у промисловий об’єкт і склади. Постраждали люди

Уночі проти 19 липня рашисти масовано атакувала Одесу та область. Окупанти спрямували на регіон ракети Х-59, Х-22, “Онікси” та “Калібри”, а також дрони. Є влучання в об’єкти логістичної, портової інфраструктури.

Про це повідомили в ОК “Південь”.

“(Ворог – “Н“) не виводячи з бухти в Севастополі один з надводних ракетоносіїв, долучив його до атаки “Калібрами”. 12 з 12 наші сили протиповітряної оборони знищили”, – ідеться у повідомленні.

Протягом ночі російські окупанти застосували береговий ракетний комплекс з анексованого Криму і вдарили по Одеській області “Оніксами”. Крім того, стратегічна авіація завдала удару ракетами Х-59, Х-22. Одночасно із ракетною атакою росіяни запустили по півдню і дрони “Shahed-136”.

“Х-59 була збита на підльоті до берега і впавши в одному з кварталів Одеси утворила велику вирву, вибуховою хвилею пошкоджено кілька будівель навколо. Три цивільні особи травмовано“, – повідомили в ОК “Південь”.

Ракети “Онікс” і Х-22 ворог спрямував на портову і критичну інфраструктуру. Сталися влучання в зерновий і олійний термінал. Внаслідок ракетного удару пошкоджено резервуари та обладнання для завантаження. На місці “прильоту” виникла пожежа. Інформація про постраждалих не надходила.

В Одеському районі є влучання в промисловий об’єкт, де постраждав цивільний співробітник та уражені два складських приміщення в різних локаціях – із тютюном і фейєрверками. Рашистів явно тягне курити у невстановлених місцях. А їх бажання фейєрверків задоволено з доставкою в Севастополь. На Одещини ж вогнеборці ліквідують пожежу площею понад 3000 кв.м.

У небі над Одещиною було збито вісім дронів-камікадзе “Shahed”, ще 2 – над Миколаївщиною.

“Унаслідок повітряних боїв, падіння уламків зайнялись та пошкоджені об’єкти рекреаційної інфраструктури в прибережній зоні Коблевської громади, постраждало двоє цивільних”, – зазначається у повідомленні.

В ОК “Південь” заявили, що внаслідок знищення ракет і дронів вибуховою хвилею в житлових комплексах Одеси пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. Щонайменше 6 одеситів, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися по медичну допомогу, у зв’язку з отриманням поранень уламками скла та інших предметів.

Читайте також:
На Житомирщині “шахеди” атакували об’єкт інфраструктури. У Херсоні горів будинок культури, пошкоджено двоповерхівку – є постраждала

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна