У Глухові відмовилися демонтувати меморіальну дошку герою РФ, який загинув на підводному човні “Курськ”

У Глухові Сумської області відмовилися демонтувати меморіальну дошку герою Росії Олексію Станкевичу, який загинув на підводному човні “Курськ” у 2000 році.

Про це 17 липня повідомляє півзасновник проєкту “Деколонізація. Україна” та  голова ГО “Світанок” Вадим Поздняков.

“У місті Глухів на Сумщині відмовилися демонтувати меморіальну дошку герою Росії, який загинув на підводному човні “Курськ”, – написав він у Facebook.

Поздняков звернувся до Глівської міської ради щодо демонтажу меморіальної дошки російському солдату. Там йому відповіли, що: “Олексій Станкевич, уродженець Глухова, після навчання працював на АПЧ “Курськ” при званні капітан медичної служби, тобто не був російським солдатом. У 2000 році було зафіксовано смерть нашого земляка, після чого було прийнято рішення увіковічнити пам’ять про нього, встановивши меморіальну дошку на будинку, де він жив, а зараз проживають його мати і брат”.

На зображенні може бути: текст

“Мій крінжометр зламався”, – прокоментував він.

Довідка

12 серпня 2000 року на навчаннях в Баренцевому морі затонув атомний підводний човен “Курськ”. Не вижив жоден зі 118 людей, які перебували на борту. Під час навчань того ж дня Курськ” мав спочатку обстріляти ракетою “Граніт”, а потім торпедувати умовного противника – корабельне угруповання, в складі якого були атомний ракетний крейсер “Петро Великий” і авіаносець “Адмірал Кузнєцов”.

“Курськ” і атомний ракетний крейсер “Петро Великий”, який очолював угруповання умовного противника підводного човна, відстрілялися своїми “Гранітами”. Під час підготовки торпедної атаки сталася катастрофа.

За даними слідства, об 11 годині 28 хвилин 26,5 секунди за московським часом в четвертому торпедному апараті “Курська” вибухнула практична торпеда 6576-А. Підводний човен різко опустився на дно, на глибину 108 метрів. Там стався другий вибух, який знищив всю носову частину субмарини.

Живих всередині “Курська” не було.

Як писала “Новинарня“, у Києві демонтували пам’ятник Юрію Гагаріну. Про це 19 червня повідомив Вадим Поздняков.

Читайте також:
У Нових Санжарах демонтували пам’ятник 1-му секретарю Бєлгородського обкому Компартії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна