У росіян на півдні за добу – мінус 4 станції РЕБ і 2 комплекси відеоспостереження

За минулу добу українські військові на півдні вдарили по шістьох пунктах зосередження ворога, знищивши станції РЕБ і комплекси відеоспостереження.

Про це 14 липня заявила речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

“Минулої доби було два вильоти авіації, відпрацювали по шістьох пунктах зосередження ворога. Результати ми дорозвідуємо. Робота ускладнена, тому що працює дуже багато станцій РЕБ. Таких станцій за минулу добу знищили чотири. Крім того, два комплекси відеоспостереження “Муром-М”, за допомогою яких ворог намагається зібрати максимум інформації про те, що застосовуватимуть Сили оборони на цьому напрямку”, – розповіла вона.

Гуменюк зазначила, що зараз окупанти на півдні намагаються відновити свої позиції, зокрема ті, що були втрачені під час сходу води з Каховського водосховища. 

“Намагаються відновлювати перший рубіж оборони, який змила велика вода, що сплутала їм всі мапи, в тому числі і мінних полів. Вони намагаються розміновувати ці ділянки, повертатися на ті позиції, які можливі для розгортання артилерії, але ми продовжуємо працювати в умовах контрбатарейної протидії, і наша робота ефективна”, – заявила речниця.

Та додала, що там ворог також посилює кількість обстрілів.

“Якщо декілька днів тому через певний снарядний голод, який ми їм забезпечили знищенням польових складів з боєприпасами, вони привели свої обстріли за добу до показника 60, зараз поступово піднімають до показника 70+. І це означає, що певну ротацію вони провели, певну логістику підтягнули, хоча вона у них ускладнена, але вона є. І для нас це сигнал, щоб попрацювати ефективніше по напрямках логістичного забезпечення”, – сказала Гуменюк.

До слова, 13 липня українські воїни перебили ще понад 550 окупантів, знищили – 5 танків, 9 бойових броньованих машин, 24 артилерійські системи, 2 РСЗВ, 2 засоби ППО, 31 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 2 крилаті ракети, 24 автомобілі та 10 одиниць спеціальної техніки.

Читайте також:
На мелітопольському напрямку – плюс 1700 метрів уперед від штурмових груп бригади “Кара-Даг”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.