На Курахівській ТЕС вдалося запустити один блок – її зупиняли після обстрілу та обвалу даху

На Курахівській ТЕС, яка 7 липня припинила роботу після обвалу в будівлі станції, вдалося запустити в роботу один блок.

Про це повідомив генеральний директор Yasno (група ДТЕК) Сергій Коваленко.

“Через обстріли в будівлі порушилася тримальна конструкція, згодом обвалилося бетонне перекриття. Постраждали працівники станції та ремонтного підприємства, є загиблі. Але вже сьогодні один блок запрацював”, – зазначив Коваленко.

Водночас він нагадав, якою ціною дається робота енергосистеми, і закликав українців ощадливо ставитися до споживання електроенергії, особливо у вечірні години.

“Зараз у нас немає відключень, але ми мусимо пам’ятати: внаслідок обстрілів енергетична інфраструктура є дуже пошкодженою. Енергетики тримають її у робочому стані неймовірними зусиллями, часом навіть ціною власних життів. Наразі важливо обмежувати споживання електроенергії у вечірній пік: економніше використовувати кондиціонери та інші потужні прилади”, – зазначив очільник енергокомпанії.

Читайте також:
На Курахівській ТЕС, яку раніше обстрілювали росіяни, обвалився дах: одна людина загинула, троє поранених, інші під завалами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна