“Армія дронів” передала на фронт ще понад 600 безпілотників

“Армія дронів” передала українським військовим на фронт ще 606  безпілотників. Серед БПЛА, які вже прямують на передову, є дрони не тільки закордонного, а й українського виробництва.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації у четвер, 6 липня.

Так, українським воїнам передали:

  • 5 розвідувальних комплексів “Лелека”;
  • 18 ударних дронів “Кажан”;
  • 423 коптери Matrice;
  • 150 коптерів Mavic.

Коптери Matrice наші оборонці  використовують для виявлення замаскованих позицій противника. Також вони допомагають оперативно передавати артилеристам необхідні координати. За допомогою Mavic бійці “засікають” військову техніку росіян, спостерігають за її переміщенням і коригують удари.

Фото: Мінцифри/Telegram

Українські дрони “Кажан” ефективні в нічний час доби, пояснили в міністерстві. Вони оснащені камерами з тепловізорами та розвивають таку швидкість, що ЗС РФ не можуть їх збити. А розвідкомплекси “Лелека” використовуються для того, щоб проникнути в глибокий тил ворога.

“Пам’ятайте, що дрони є розхідним матеріалом на фронті, як і набої. Саме тому необхідно максимально посилити ресурси, щоб забезпечити військо дронами”, – наголосили у відомстві.

“Армія дронів” – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. Програма стартувала 1 липня.

Читайте також:
UNITED24 за рік зібрала $330 млн, допомогла створити флот морських дронів, та не тільки, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна