UNITED24 за рік зібрала $330 млн, допомогла створити флот морських дронів, та не тільки, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський відкрив у Києві саміт до річниці створення фандрайзингової платформи UNITED24 – The Power of Unity. Захід відвідали представники 110 країн.

Про це 5 травня повідомив глава держави.

Під час саміту Володимир Зеленський відзначив внесок UNITED24 у боротьбі проти російських окупатів, оцінивши результати платформи за рік роботи. Так, за допомогою United24 вдалося зібрати понад 330 млн доларів. Кошти надходили від міжнародних компаній, українського бізнесу, благодійних організацій, світових знаменитостей і донорів зі 110 країн.

Крім цього, через UNITED24 придбали “176 машин швидкої допомоги, а також сотні одиниць медичного обладнання та амуніції для українських захисників, першу в Україні машину для розмінування, законтрактували понад 3839 БПЛА/комплексів БПЛА, відбудували 11 мостів на деокупованих Миколаївщині й Херсонщині та започаткували перший у світі флот морських дронів», — розповів Зеленський.

Протягом року робота на United24 була зосереджена на трьох напрямках: оборона та розмінування, медицина, відбудова України. Зокрема, завдяки United24 придбано понад 100 тис. одиниць медичного обладнання для шпиталів та дитячих лікарень, а також майже 200 машин “швидкої” високого класу, зазначив український лідер.

Фото: ОПУ

“Сьогодні я радий оголосити, що до трьох існуючих напрямків… ми додаємо ще два: робимо окремий напрямок для гуманітарного розмінування… та освітній напрямок”, – поділився він.

Варто зазначити, що амбасадорами платформи стали 15 зірок: співачка й акторка Барбра Стрейзанд, актори Марк Гемілл і Лієв Шрайбер, акторка Кетрін Винник, гурт Imagine Dragons, креативний директор Balenciaga Демна, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, підприємець Річард Бренсон, кантрі-співак Бред Пейслі, мандрівник Беар Гріллз, видатні українські спортсмени Еліна Світоліна, Андрій Шевченко та Олександр Усик.

Фото: ОПУ

“Честь для мене оголосити, що до United 24 приєднуються нові амбасадори. Амбасадори напрямку “освіта та наука” стануть науковці та лауреати Нобелівської премії – Пол Нерс (британський біохімік, Нобелівська аремія 2001 року – Ред.) та Едвард Мозер (норвезький психолог – Ред.) і пані Мей-Брітт Мозер (психологиня та нейрофізіолог – Ред.) і українка Іванна Сахно (українська і голівудська акторка – Ред.)”, – зазначив президент.

Зеленський подякував усім донорам платформи, внески яких рятують, повертають та захищають життя і наближають перемогу України.

З усіма результатами діяльності фандрейзингової платформи United24 можна ознайомитися на офіційному сайті u24.gov.ua.

Нагадаємо, Володимир Зеленський оголосив про створення платформи для збору коштів на підтримку України UNITED24 5 травня 2022 року.

Читайте також:
“Повернись живим” придбав для ГУР станцію розвідки за 41 мільйон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна