Залужний та президент “Енергоатому” Котін домовилися про взаємодію щодо можливих сценаріїв подій на ЗАЕС

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і начальник Генштабу Сергій Шаптала спільно з президентом НАЕК “Енергоатом” Петром Котіним та директором Рівненської АЕС Павлом Ковтонюком домовилися про взаємодію між військом та енергетиками для планування можливих сценаріїв подій на ЗАЕС.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в понеділок, 3 липня.

“Опрацювали питання обміну інформацією між військом та енергетиками”, – ідеться у повідомленні.

“Домовилися про тісну взаємодію задля своєчасного вжиття заходів реагування на ті чи інші ситуації”, – додає Генштаб.

22 червня президент Володимир Зеленський заявив, що Росія готує теракт на Запорізькій атомній станції, який може призвести до викиду радіації.

На тлі такої інформації влада Дніпропетровської області створила спеціальний штаб і розробила план евакуації людей на випадок вчинення росіянами теракту на Запорізькій атомній електростанції.

Новинарня” також інформувала, що росіяни зменшують свою присутність на ЗАЕС. Ворог поступово залишає територію стратегічного об’єкта. Звідти вже поїхали троє співробітників “росатому”, що керували діями загарбників. Також рекомендації “евакуюватися” отримали українські співробітники, які підписали контракт з “росатомом”. Згідно з отриманими вказівками, вони мають від’їхати до 5 липня.

Читайте також:
У трьох областях почали спецнавчання через загрозу підриву окупантами ЗАЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна