У трьох областях почали спецнавчання через загрозу підриву окупантами ЗАЕС

У четвер, 29 червня, в Україні розпочалися масштабні спеціальні навчання для підготовки до можливого підриву російськими окупантами Запорізької АЕС. Навчання відбуваються у Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у четвер, 29 червня.

«Ми розуміємо, що окупована ворогом Запорізька атомна електростанція на сьогоднішній день представляє в техногенному плані величезну небезпеку, особливо для громадян Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської області», — йдеться в повідомленні.

Під час цих навчань відтворюються ситуації, коли відбувається витік радіації з одного з енергоблоків. Таким чином намагаються наблизити події до реальності.

На навчаннях відпрацьовують усі можливі сценарії, наприклад, що радіоактивна хмара може піти далі, до будь-якого регіону України.

У рамках тренувальних заходів були встановлені контрольно-санітарні пости для перевірки транспорту, який виїжджає з населених пунктів. На цих постах працює спеціальна техніка для замірів радіаційного фону, а фахівці оглядають і обробляють автомобілі та евакуйованих.

У цих навчаннях бере участь близько 8000 осіб, серед яких представники місцевої влади, правоохоронні органи, волонтери, лікарі та представники різних державних органів, відповідальних за систему цивільного захисту.

Також для евакуації було задіяно приблизно 350 одиниць спеціального транспорту і 400 автобусів. Крім того, додатково було розміщено близько 200 патрулів Національної поліції на трасах, щоб забезпечити безперешкодний рух евакуаційного транспорту і запобігти заторам.

Читайте також:
На випадок вибуху на ЗАЕС: Дніпропетровська ОВА підготувала план евакуації людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна