Штати підтримують ідею “гібридного трибуналу” за злочин агресії РФ

США продовжують підтримувати ідею “гібридного трибуналу” щодо злочинної агресії Росії в Україні. 

Про це 3 липня заявив помічник генерального прокурора Кеннет А. Політ-молодший на пресконференції в Гаазі, пише “ЄП“.

“Сполучені Штати підтримують міжнародний трибунал, який ґрунтується на українському законодавстві, але включає концепції міжнародного права”, – сказав він.

Кеннет також зазначив, що Штати “з нетерпінням чекають на співпрацю з нашими колегами в Україні, нашими партнерами в ЄС та всіма іншими суб’єктами, щоб гарантувати, що у нас є належний форум для забезпечення правосуддя та відповідальності”.

Як писала “Новинарня“, Володимир Зеленський під час виступу в Гаазі у травні розкритикував один із запропонованих форматів трибуналу над Росією – так званий “гібридний”. Український лідер закликав створити повноцінний міжнародний трибунал щодо скоєного РФ злочину агресії. Крім цього, Зеленський вкотре наголосив на важливості ухвалення “сміливих рішень”, які дозволять досягти справедливості та виправити недоліки чинного міжнародного права.

У понеділок, 3 липня, стало відомо про відкриття Міжнародного центру розслідування злочину агресії (ICPA), що стало першим кроком на шляху до трибуналу над російською військово-політичною верхівкою.

Читайте також:
СБУ впіймала агента РФ, який планував підірвати залізницю в Черкаській області

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.