Байден: загроза застосування Путіним тактичної ядерної зброї “реальна”

Президент США Джо Байден заявив, що загроза застосування Росією тактичної ядерної зброї є “реальною”.

Про це він сказав групі донорів у Каліфорнії, повідомляє Reuters 20 червня.

Американський президент наголосив, що його турбує можливе застосування Путіним ядерної зброї.

“Коли я виступав тут близько двох років тому і говорив, що мене турбує пересихання річки Колорадо, всі дивилися на мене, як на божевільного. Вони дивилися на мене так само як і тоді, коли я сказав, що мене турбує використання Путіним тактичної ядерної зброї. Це реально”, – сказав Байден.

17 червня Байден називав заяви Путіна про розміщення перших одиниць тактичної ядерної зброї на території Білорусі “абсолютно безвідповідальними”.
Перед цим Путін заявив, що перші російські тактичні ядерні заряди вже перебувають на території Білорусі, а остаточно переміщення завершиться до кінця року.
Держсекретар США Ентоні Блінкен натомість відзначав, що поки немає ознак того, що РФ готується застосувати ядерну зброю.

Читайте також:
“Щоб жодна нога сволочів не ступала на білоруську землю”: Лукашенко вже лякає застосуванням ядерної зброї “без жодного вагання”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна