Суддю Тандира, який збив нацгвардійця, взято під варту на два місяці

Судді Макарівського районного суду Олексію Тандиру, який у ніч на 26 травня на смерть збив нацгвардійця, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 липня 2023 року без можливості внесення застави.

Таке рішення ухвалив Печерський райсуд Києва пізно ввечері в суботу, 27 травня, повідомляє “Суспільне“.

Як писала “Новинарня“, раніше цього ж дня Вища рада правосуддя надала дозвіл на утримання Тандира під вартою.

Саме на такому запобіжному заході наполягав у суді прокурор Антон Войтенко. Обґрунтовуючи свою позицію, він наголосив на кількох фактах:

  • у підозрюваного на місці ДТП була нерозбірлива мова, а свідки та слідчі чули запах алкоголю;
  • швидкість автомобіля Тандира була швидшою за дозволену, про що свідчать механічні ушкодження автівки.

Також прокурор звернув увагу на поведінку підозрюваного після аварії й на те, що на взяття зразків крові пішло 18 годин через початкову відмову Тандира.

Водночас адвокати підозрюваного наполягали на тому, що він не був у стані алкогольного сп’яніння і не перевищував швидкість. На цьому наполягає і сам Тандир, який стверджує, що не вживав спиртного не лише в день аварії, а й напередодні.

Адвокати також заявили, що біологічні зразки були взяті у їхнього клієнта нібито протиправно, і стверджували, що запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета “забезпечив би належну поведінку” підзахисного.

Адвокат родини загиблого нацгвардійця Вадима Бондаренка заявив, що наразі постраждала сім’я не приймає ніяких вибачень і сподівається на якнайсуворіше покарання для судді Тандира.

Загиблого внаслідок наїзду суддівської автівки Вадима Бондаренка мають поховати в неділю, 28 травня, на рідній Черкащині.

Читайте також:
Суддя Тандир, який на смерть збив нацгвардійця, раніше “відмазав” колегу за вчинення “п’яної” ДТП з постраждалими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна