​У Києві п’яний суддя на смерть збив нацгвардійця на блокпосту

У Києві в ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця на блокпосту.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерела в правоохоронних органах. Про інцидент також повідомила і пресслужба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що близько півночі Тандир на автомобілі “Лексус”, рухаючись по проспекту Берестейському, на смерть збив 23-річного військовослужбовця Національної гвардії.

За даними джерел “Української правди”, суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Наразі Державне бюро розслідувань з’ясовує обставини ДТП.

” За попередньою інформацією, 26 травня близько опівночі суддя за кермом автомобіля скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць від отриманих травм загинув на місці. Суддю затримано. Від проведення огляду на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я він відмовився. Вживаються процесуальні заходи щодо примусового відібрання біологічних зразків у судді”, – повідомили в ДБР.

Досудове розслідування розпочато за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Як розповіла в ефірі національного телемарафону речниця ДБР Тетяна Сап’ян, подія сталася вже після початку комендантської години.

Під час огляду авто було знайдено пляшку з-під алкогольного напою.

Судді готують підозру.

Читайте також:
Суд відправив актора Остапа Ступку під нічний домашній арешт у справі про п’яну ДТП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна