Під Бахмутом окупанти втратили 70 тисяч своїх бійців, ЗСУ щодня знищують по батальйону, – Резніков

На Бахмутському напрямку Росія втратила вже 70 тисяч своїх військових вбитими та пораненими. За день українські воїни там знищують по батальйону ворога –  це від 400 до 800 бійців.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков, пише РБК-Україна 19 травня.

“За нашими оцінками, вони (росіяни – “Н“.) по батальйону в день там (під Бахмутом, – “Н“) втрачають і продовжують це робити”, – заявив він.

Резніков наголосив, що оборонці Бахмута зменшують наступальний потенціал ворога  і не дають їм піти в наступ на інших ділянках фронту.

“Якщо порахувати, я думаю, на сьогодні до 70 тисяч втрат росіяни зазнали лише на Бахмутському напрямку, маю на увазі вбитих та поранених разом”, – зазначив міністр.

До слова, за минулу добу наші “мінуснули” ще 660 російських солдатів. Загалом з початку повномасштабної війни ЗСУ знищили близько  201 760 окупантів.

Як писала “Новинарня“, українські воїни досягли тактично значних успіхів в районі Бахмута в ході контрнаступальних операцій 18 травня.

За 17 травня ЗСУ на цьому напрямку просунулися на 1700 метрів і знищили 130 росіян.

Читайте також:
Окупанти посилюють оборонні позиції в районі ЗАЕС, бо бояться контрнаступу ЗСУ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна