Наслідки подвійної ракетної атаки РФ на Тернопіль: пожежу на складах гасили цілу ніч, є травмовані

Внаслідок ракетної атаки по Тернополю в ніч на 14 травня загорілося складське приміщення у промзоні, співробітники ДСНС гасили пожежу всю ніч.

Як повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш, до робіт було залучено 18 одиниць техніки та понад 80 осіб особового складу.

Він також опублікував фото з місця влучання.

Упродовж періоду з вечора суботи, 13 травня, до ранку неділі, 14 травня, Росія атакувала Тернопіль двічі.

Першого ракетного удару було завдано близько 22:35 суботи: саме тоді, за попередньою інформацією, відбулося влучання уламків крилатої ракети в складські приміщення. За даними голови ОВА, вони належать комерційним підприємствам та релігійній організації. Було зафіксовано два осередки горіння.

“На жаль, у результаті події травмувалися 2 людини. Попередньо осколкові поранення та опіки. Потерпілі перебувають у лікарняних закладах. Їм надається уся необхідна допомога”, – зазначили в ДСНС.

Станом на 2:28 обидва осередки пожежі було локалізовано, але гасіння тривало ще декілька годин.

Водночас о 5-й годині ранку 14 травня РФ знову спрямувала ракети на Тернопіль. На цей раз у результаті вибухів, ймовірно, від уламків ракети, були пошкоджені цивільні будівлі та автомобілі.

За словами голови ОВА Труша, зафіксовано руйнування двох і пошкодження 12 дачних будинків, а також дев’ять вантажних автомобілів. Пожежу, яка виникла внаслідок цього обстрілу, одразу ліквідували.

Читайте також:
“Євробачення-2023” виграла Швеція. “Творчі” – шості на тлі бомбардування їхнього Тернополя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна