Окупанти мають тактичні успіхи на трьох напрямках, ворог хоче зірвати контрнаступ ЗСУ, – Military Media Center

Російські окупанти проводять наступальні операції на Авдіївському, Бахмутському та Лиманському напрямках. Там вони мають тактичні успіхи.

Про це 8 травня повідомляє Military Media Center.

“Разом з тим на Куп’янському, Новопавлівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ворог веде активну оборону”, – сказано у повідомленні.

Зазначається, що ворог зосередив основні зусилля на захопленні міст Бахмут і Мар’їнка. А також на блокуванні шляхів постачання до Авдіївки.

На Таврійському напрямку росіяни ведуть позиційну оборону. Вони запобігають закріпленню українських військ на островах у гирлі Дніпра, утримують контроль над зайнятими рубежами та логістичними маршрутами на окупованих територіях.

У прикордонних районах Брянської та Курської областей перебувають дві оперативні групи російських військ. Їхнє завдання –  не допустити перекидання українських сил у райони активних бойових дій.

Нині російська армія активно готується до можливого контрнаступу Збройних сил України.

“Війська Росії вживають заходів для максимального виснаження та сковування оборонного потенціалу України, а також перешкоджання підготовці українських військ до можливого контрнаступу. Для цього вони, зокрема, активізували використання баражуючих боєприпасів”, — йдеться в повідомленні.

Рашисти продовжують зміцнювати свої оборонні позиції на тимчасово захоплених територіях України, приділяючи особливу увагу встановленню фортифікаційного обладнання.

“За наявною інформацією, агресор продовжує активне перекидання з території Росії до районів оперативного призначення додаткового озброєння, військової, спеціальної техніки, а також накопичення крилатих та балістичних ракет та ударних БПЛА”, — зауважили у Military Media Center.

Як інформувала “Новинарня“, РФ готується до кругової оборони тимчасово окупованого Маріуполя в Донецькій області. Окупанти намагаються максимально використати портову інфраструктуру міста для переміщення вантажів, зокрема військового призначення.

Читайте також:
Україна отримала 98% озброєння, про яке просила для контрнаступу, – Кірбі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна