Контрнаступ ЗСУ: окупанти готуються до кругової оборони Маріуполя та інших міст

Російські загарбники готуються до кругової оборони тимчасово окупованого Маріуполя в Донецькій області.

Про це в середу, 3 травня, повідомив заступник начальника Головного управління воєнної розвідки генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв’ю телеканалу “Київ”.

“Вони готуються до оборони Маріуполя. І не лише Маріуполя, а й інших міст. Причому до кругової оборони”, – розповів він.

Зі слів Скібіцького, окупанти намагаються максимально використати портову інфраструктуру Маріуполя для переміщення вантажів, зокрема військового призначення.

“Маріуполь – це потужна економічна зона, де можна сховати зброю, складувати боєприпаси та інше військово-технічне майно”, – зауважив розвідник.

Ворог також готується до захисту Криму. Рашисти перемістили більшість бойових кораблів з Севастополя на територію РФ, зокрема до Новоросійська. Таким чином вони прагнуть “уникнути їхнього (бойових кораблів – “Н“) знищення на території Криму”.

“Ми бачимо, що росіяни бояться. Та ж сама база в Севастополі та інші військові об’єкти зараз потужно охороняються, окупанти обладнують позиції, щоб захистити від будь-яких атак проти цієї інфраструктури”, – повідомив представник ГУР.

Читайте також:
У Криму з початку року зафіксували понад 30 “бавовн”, – Клименко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна