З Оріхова Запорізької області евакуювали всіх дітей, 80% міста зруйновано

Оріхів Запорізької області щодня потерпає від обстрілів російських окупантів – 80% будинків зруйновані. Водночас з міста евакуювали всіх дітей, там залишилося понад 1400 людей.

Про це повідомила заступниця Оріхівського міського голови Світлана Мандрич у коментарі проєкту Радіо Свобода “Новини Приазовʼя” 2 травня.

“З міста Оріхів вивезли всіх дітей. Наразі у нас немає дітей у місті. В селі Новопавлівка залишається ще 6 дітей, це дві сім’ї. Зараз з ними проводиться робота щодо необхідності евакуації”, – заявила вона.

З її слів, у громаді –  це Оріхів і три не окупованих села Новопавлівка, Новоданилівка і Новоандріївка – залишилися близько 1 700 людей. Зокрема, у місті залишилося близько 1 400 людей.

“На жаль, залишаються окупованими села Нестерянка, Мирне і Копані», – наголосила Мандрич.

Наразі найбільшою загрозою є керовані авіабомби, які армія РФ щодня спрямовує на прифронтову неокуповану територію Запорізької області.

“Це дуже великі 500-кілограмові, 1500-кілограмові бомби, від яких дуже велика руйнівна сила. У місті майже 80% на сьогодні зруйновано або пошкоджено будинків і приватного сектора”, – резюмувала Мандрич.

Читайте також:
Із міста Часів Яр біля Бахмута евакуювали всіх дітей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна