Зеленський зустрівся із радником прем’єра Британії: обговорили оборонну підтримку України

У четвер, 27 квітня, президент Володимир Зеленський зустрівся із радником прем’єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки Тімоті Барроу. Обговорили оборонну підтримку ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба Офісу Президента 27 квітня.

“Наша держава цінує лідерську позицію Великої Британії щодо оборонної підтримки. Важливо, щоб Україна отримала військові літаки західного зразка, а також різні види озброєнь, необхідні для протистояння російському агресору. Закликаю Велику Британію взяти лідерство у формуванні повітряної коаліції для України”, – сказав глава держави.

Зеленський також закликав Лондон взяти на себе лідерство у формуванні повітряної коаліції для України.

Нагадаємо, 26 квітня, Володимир Зеленський провів телефонні перемовини з президентом Китаю Сі Цзіньпіном. Це була перша розмова лідерів від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Глави держав обговорили “весь комплекс актуальних питань двосторонніх відносин”. Зокрема, під час розмови окрема увага була приділена обговоренню шляхів зміцнення партнерства Пекіна та Києва.

Читайте також:
Україна отримала 98% бойових машин для контрнаступу, і це ще не все, – головком НАТО в Європі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна