Зеленський розповів, про що говорив з Сі Цзіньпіном

Президент Володимир Зеленський розповів, що телефонні переговори з лідером Китаю Сі Цзіньпіном тривали годину. На них глави держав обговорили “весь комплекс актуальних питань двосторонніх відносин”.

Про це він повідомив у Facebook 26 квітня.

Зеленський наголосив Сі Цзіньпіну, що Київ не піде на жодні територіальні поступки. Та підкреслив, що територіальна цілісність України має бути відновлена у межах 1991 року.

“Ніхто не хоче миру більше, ніж український народ. Ми — на своїй землі і боремося за наше майбутнє, реалізуючи невід’ємне право на самооборону. Мир має бути справедливим і стійким, заснованим на принципах міжнародного права та поваги до Статуту ООН”, — сказав очільник держави.

Зеленський також зауважив, що під час розмови окрема увага була приділена обговоренню шляхів зміцнення партнерства Пекіна та Києва.

“Також обговорили шляхи зміцнення партнерства. До повномасштабного російського вторгнення Китай був торговим партнером України номер один. Вірю, що наша сьогоднішня розмова дасть потужний імпульс поверненню, збереженню та розвитку цієї динаміки на всіх рівнях”, — резюмував він.

Варто зазначити, це була перша розмова лідерів від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Раніше французьке дипломатичне джерело Sky News повідомляло, що Сі Цзіньпін нібито “готовий зателефонувати Зеленському, але коли сам вирішить”.

Читайте також:
Китай відправить з візитом в Україну експосла КНР в Росії, щоб врегулювати “українську кризу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна