У США відсторонили двох командирів Нацгвардії через “злиті” секретні документи

Військово-повітряні сили Сполучених Штатів відсторонили від виконання службових обов’язків двох командирів з підрозділу Національної гвардії, де служив обвинувачений у витоку секретної інформації Джек Тейшейра.

Про це у четвер, 27 квітня, інформує Reuters.

Як пише видання, від виконання обов’язків відсторонили командувача операції і командира загону 102-го розвідувального крила, де служив Тейшейра. Однак ВПС не назвали імена командирів.

«Це означає, що як оперативний командир ескадрильї, так і адміністративний командир федеральних наказів були відсторонені від виконання обов’язків до завершення розслідування Департаменту генерального інспектора ВПС», – сказав речник ВПС.

Разом з тим, департамент ВПС тимчасово позбавив цих осіб доступу до секретних систем та інформації.

Нагадаємо, 14 квітня Джека Тейшейру офіційно звинуватили у несанкціонованій передачі та вилученні інформації, що стосується національної оборони. Його заарештували 13 квітня у Норт-Дайтоні. Прокурори заявили, що військовий намагався знищити докази у справі. Повідомляється, що у четвер, 27 квітня, Тейшейра має з’явитися на слухання щодо його тримання під вартою.

Читайте також:
У ГУР готували атаки на війська РФ у Сирії, – “злиті” документи Пентагону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна