За час повномасштабної війни з полону РФ повернулися 2238 осіб, – Зеленський

Від початку повномасштабної російської агресії Україна звільнила з полону окупантів 2238 осіб.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем’єркою Естонії Каєю Каллас у понеділок, 24 квітня.

Об’єднаний центр з пошуку та звільнення полонених працює цілодобово над поверненням військових, так і цивільних людей.

“За цей час (від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України –  “Н“) ми звільнили з полону 2238 осіб”, – уточнив Зеленський.

Та додав, що від загальної кількості повернених 140 – цивільні особи.

“Катування відбуваються, насамперед, ми розуміємо, над героями нашої держави, над тими, хто захищав, щоб показати відповідний результат. Ми працюємо постійно і будемо продовжувати це робити”, – наголосив глава держави.

Нагадаємо, 16 квітня з полону російських загарбників повернулися 130 українських воїнів – всі чоловіки, солдати й сержанти. Більшість із визволених захищали Україну на Бахмутському та Соледарському напрямках, а також на Запоріжжі, Херсонщині, Луганщині. За даними коордштабу, 48 зі 130 звільнених сьогодні оборонців вважались зниклими безвісти.

Читайте також:
“Кожен п’ятий повернутий з полону був зниклим безвісти”: армійці розповіли про пошуки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна