ЗСУ отримали шведські ЗРК RBS 70, які обіцяли передати ще в минулому році, та станцію радіолокації

Українські військовослужбовці отримали від Швеції зенітно-ракетні комплекси малої дальності RBS 70, передачу яких країна обіцяла ще в серпні 2022 року. А також щонайменше одну станцію радіолокації (РЛС) типу PS-70.

Про це 20 квітня повідомила пресслужба 88-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Зазначається, що Київ отримав ці ЗРК не пізніше за березень-квітень 2023-го. Разом з тим, як мінімум одну станцію радіолокації типу PS-70, що може виявляти цілі на дистанції до 40 км й на висоті до 10 км.

Шведська РЛС типу PS-70. Фото: пресслужба 88-ої бригади

Про те, що українська сторона просить Швецію передати ці ПЗРК стало відомо ще наприкінці серпня 2022 року. Однак жодної інформації про їхнє надання не було аж до квітня 2023 року.

“Завдяки своїм характеристикам RBS 70 займає проміжну нішу між ПЗРК та “класичними” ЗРК малої дальності, і тут особливо цікаво, яку з трьох модифікацій цього комплексу отримали ЗСУ”, – пише Defense Express.

Читайте також:
Україна отримала від Німеччини другу із чотирьох обіцяних систем ППО IRIS-T

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.