Україна отримала від Німеччини другу із чотирьох обіцяних систем ППО IRIS-T

Берлін передав Києву другий із чотирьох обіцяних зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM.

Про це в середу, 19 квітня, інформує Spiegel.

Як пише видання, система ППО IRIS-T прибула в Україну декілька днів тому. Крім цього, Німеччина ще надала Києву 16 керованих ракет.

Зазначимо, що перша система IRIS-T була передана Україні в жовтні 2022 року.

Наземна система протиповітряної оборони добре відрекомендувала себе взимку у районі Києва, зауважують у виданні. Їй вдалось показати високий результат у захисті інфраструктури від атак ракетами і безпілотниками.

Наразі невідомо, коли Україна отримає наступні дві системи IRIS-T. Їх досі ще не виготовили.

Spiegel також повідомляє, що німецький уряв вів переговори зі Швецією щодо купівлі колісних пускових установок для системи IRIS-T. Попередньо відомо, що Стокгольм вже відправив Берліну 12 машин. Однак Україна їх ще не отримала.

Нагадаємо, напередодні Німеччина передала ЗСУ зенітно-ракетний комплекс Patriot із ракетами до нього. Разом з тим, Київ ще отримав 16 вантажних автомобілів Zetros і два автомобілі для патрулювання кордону.

Читайте також:
Канада передала Україні вісім танків Leopard 2

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна