Росія заочно арештувала главу ГУР МО Буданова та звинуватила у тероризмі

Лефортівський районний суд Москви заочно заарештував начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова. Українського воєначальника звинуватили у справі про “теракт на Керченському мосту”.

Про це 21 квітня інформує російське видання «Настоящее время».

“Суд задовольнив клопотання про заочне обрання щодо Буданова К.О. запобіжного заходу у вигляді взяття під варту”, – заявили у суді.

У Москві також зауважили, що Кирила Буданова оголосили у міжнародний розшук.

Так, новина про “арешт” начальника української розвідки потішила чимало росіян. Вони почали активно коментувати цю подію в соцмережах.

“На третій рік “СВО” що зроблять, як думаєте?” “Страти віддалено”, “Клоунада”, “Я ЗАОЧНО Буданову даю ляща з розмаху! Бійся, коли небудь ти його отримаєш”, – пишуть у коментарях громадяни РФ одного з пропагандистських Telegram-каналів.

Нагадаємо, 8 жовтня 2022 року на Кримському мосту пролунав вибух, унаслідок якого зруйнувалася частина дорожнього полотна, а також пошкодився залізничний шлях. Пізніше, 12 жовтня, ФСБ звинуватила Кирила Буданова у організації вибуху. У лютому 2023-го року версію про причетність до теракту українських спецслужб підтвердили у Слідчому комітеті Росії.

Читайте також:
Кримський міст не запрацює повністю до вересня 2023 року, – розвідка Британії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна