До Дня Землі по всьому світу пройдуть акції проти екологічних злочинів РФ в Україні

На День Землі, який відзначають 22 квітня, закордонні українські громади та іноземці з різних континентів створять живий ланцюг єдності, щоб привернути увагу до екологічних злочинів, скоєних країною-агресоркою Росією під час війни в Україні.

Про це 19 квітня повідомив всеукраїнський гуманістичний рух UAnimals.

Зазначається, що акція охопить усі шість континентів планети: Євразію, Північну та Південну Америки, Африку, Австралію та Антарктиду.

Так, 21−23 квітня люди з усіх з усього світу зійдуться в живому ланцюзі єдності, щоб привернути увагу до екологічних злочинів країни-агресорки РФ в Україні.

«Екологічні злочини, які росіяни вчиняють просто зараз на території України, — це глобальна проблема, шкоду від якої можуть відчути майбутні покоління в усьому світі. У День Землі жителі Лондона і Парижа, Лос-Анджелеса і Йоккаїчі, Сіднея і Найробі, навіть українські полярники зі станції «Академік Вернадський» в Антарктиді, візьмуться за руки, щоб висловити протест країні-терористу, яка знищує все живе на своєму шляху. Акція EcoUnity For Ukraine  — це ще й заклик від усього світу до міжнародних інституцій, що мають притягнути росіян до відповідальності за екологічні злочини проти людства і довкілля», — говорить Олександр Тодорчук, засновник гуманістичного руху UAnimals.

Як зауважує Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, з початку повномасштабної війни зафіксовано понад 2340 фактів шкоди довкіллю з боку росіян. Під окупацією перебувають 495 тис. гектарів українських лісів; 2,4 млн гектарів наразі деокуповані та потребують відновлення. Через війну вражено 20% природоохоронних територій. Понад 23 тис. тонн парникових газів потрапили в атмосферу через пожежі внаслідок ворожих обстрілів. Від бойових дій постраждали 600 видів тварин та 750 видів рослин і грибів, а в українській частині Чорного моря загинули 120 дельфінів.

UAnimals — всеукраїнський гуманістичний рух, що існує з 2016 року і пропагує гуманне ставлення до тварин, захищає їх від експлуатації та знущань. Від 24 лютого 2022 року рух зосередив зусилля на порятунку тварин у зонах бойових дій та на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте також:
Свідчення “вагнерівців” “Гулагу.нет” про їхні воєнні злочини в Бахмуті: про що й навіщо розповіли

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна