65 українських військових завершили навчання на ЗРК Patriot у США

Група із 65 українських солдатів завершила навчання на системах протиповітряної оборони Patriot на базі Форт-Сіллі у штаті Оклахома й вирушила до Європи для взаємодії з побратимами, які проходять навчання в Європі.

Про це на брифінгу в четвер, 30 березня, заявив речник Пентагону Патрик Райдер.

“Цього тижня 65 українських військовослужбовців сил протиповітряної оборони завершили навчання на системах Patriot у Форт Сілл, штат Оклахома, і тепер повернулися до Європи. Вони інтегруються з іншими українськими протиповітряними військами, а також із системами ППО Patriot, наданими США, Німеччиною і Нідерландами”, – заявив Райдер, його цитує “Європейська правда”.

Також, за словами Райдера, “наприкінці цього місяця” очікується завершення навчання групи з понад 4000 українських солдатів у складі двох бригад, одна з яких оснащена БМП Bradley, а інша – ББМ Stryker, після чого вони повернуться в Україну.

“Наразі в Німеччині на полігонах Граффін-Бір і Хохенфельс тривають додаткові тренування з загальновійськової підготовки”, – додав речник Пентагону.

Читайте також:
Американці передадуть ЗРК Patriot швидше, бо наші зенітники “абсолютно швидко навчаються”

Новини про прискорене розгортання Patriot були оголошені того ж дня, коли стало відомо, що США прискорять відправку танків Abrams в Україну, відправивши старіші моделі M1A1, головного американського бойового танка, замість більш сучасної версії танка.

Нагадаємо, рішення про надання Україні систем протиповітряної оборони Patriot для захисту від російських ракетних ударів було оголошене США 21 грудня 2022 року.
У січні й лютому українські військові розпочали навчання на Patriot у США та Німеччині. Про завершення навчання інформували 28 лютого.
Про рішення надати Україні такі сучасні засоби ППО повідомили також Німеччина та Нідерланди.

Читайте також:
Повітряні сили кличуть студентів навчатися на системи ППО IRIS-T, NASAMS і Patriot

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна