Повітряні сили кличуть студентів навчатися на системи ППО IRIS-T, NASAMS і Patriot

Повітряні сили оголосили набір курсантів для навчання на перспективні зенітні ракетні системи протиповітряної оборони західного зразка – IRIS-T, NASAMS, Patriot, SAMP/T та інші.

Про це йдеться в повідомленнях пресслужби Генерального штабу ЗСУ та Командування Повітряних сил.

“Підрозділи протиповітряної оборони уже отримали на озброєння одні із найсучасніших зенітних ракетних комплексів у світі – IRIS-T, NASAMS, Crotale, Aspid, Avenger, Gepard та інші. На черзі – Patriot та SAMP/T. І їх ставатиме дедалі більше, а згодом – вони повністю замінять старий парк радянської техніки.
Саме тому Повітряним Силам потрібні вмотивовані захисники та захисниці, здатні опанувати цю зброю і стати на оборону країни. Це майданчик для перспективної і високооплачуваної служби”, – зазначили в КПС.

“Щоб стати одним із тих, кого українці називають “богами ППО”, потрібно лише докласти трохи зусиль.
Стати професійним захисником неба можна в Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Наразі військовий виш розосереджений по всій Україні, але процес навчання триває і в Україні, і за кордоном. В період воєнного часу молодь має можливість вступити до університету за спрощеною процедурою”, – розповіли в командуванні.

Фото: ФБ Командування Повітряних сил

Наразі військові та викладачі проходять відповідне навчання з експлуатації та бойового застосування сучасних ЗРК в кількох країнах Європи та США.

“Але не за горами той час, коли спеціалістів з управління складними системами ППО готуватимуть в Україні”, – додали в КПС.

Детальну інформацію про набір в ХНУПС можна отримати за телефонами, що зазначені на офіційній сторінці військового вишу: Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Читайте також:
Як працює по “блєдінах” ППО ЗСУ: розповідь командира мобільної групи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна