Українські військові завершують навчання на системах Patriot у США, — Пентагон

Українські військовослужбовці завершують курс навчання на американських системах протиповітряної оборони Patriot у США (Форт Стілл, штат Оклахома).

Про це заявив у вівторок під час слухань у комітеті Палати представників США з питань Збройних сил директор з операцій Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Дуглас Сімс, повідомляє CNN.

“Збройні сили США незабаром завершать підготовку та оснащення першої в Україні батареї Patriot”, – зауважив генерал.

Він наголосив, що Пентагон вперше розкриває інформацію про можливі терміни завершення цих навчань.

“Ми впевнені, що українці застосовуватимуть системи Patriot з тим же вмінням, яке вони демонструють щодня з наявними [в Україні] можливостями ППО”, – зауважив Сімс.

Генерал також повідомив, що загалом із січня 2023 року американські військові підготували понад 1 тисячу українців, довівши загальну кількість підготовлених Сполученими Штатами українських військовослужбовців до 4 тисяч.

У Військово-повітряних силах Німеччини раніше заявляли, що навчання українських військовослужбовців роботі з системою протиповітряної оборони Patriot у ФРН просувається “швидше, ніж очікувалося”.

Читайте також:
Повітряні сили кличуть студентів навчатися на системи ППО IRIS-T, NASAMS і Patriot

У ЗСУ показали, як наші зенітники опановують ЗРК Patriot в Німеччині. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна