СБУ впіймала ще одного зрадника серед своїх – працював на Росію

Служба безпеки України звітує, що викрила співробітника одного з підрозділів СБУ в Запорізькій області, який проводив розвідувально-підривну діяльність на користь російських спецслужб.

Про це пресцентр СБ повідомив у четвер, 26 січня.

“Встановлено, що після повномасштабного вторгнення чоловік почав приховано збирати установчі дані своїх колег по службі та секретну інформацію про матеріали досудового розслідування резонансних справ”, – йдеться в прессрелізі спецслужби. 

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) посадовцю повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Офіс генерального прокурора повідомляє, що затримано підполковника СБУ. 

“Правоохоронець приховано збирав службову інформацію за результатами оперативно-розшукової діяльності та інформацію, яка становить державну таємницю. Зокрема його цікавили схеми розміщення блокпостів області. За допомогою особистого мобільного телефону він фотографував документи. У подальшому, використовуючи мессенджер Теlegram та електронну пошту, зареєстровану на російському домені, передавав інформацію представникам країни-агресора”, – інформують в ОГП. 

Під час обшуків виявлено мобільні телефони, сім-картки російських операторів, грошові кошти, а також інші докази.

“Також з’ясовано, що він має зв’язки, у тому числі і родинні, з представниками правоохоронних та державних органів РФ”, – додали у відомстві. 

Читайте також:
СБУ за державну зраду затримала керівника Інституту підготовки юридичних кадрів власної служби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна