“Голос війни”: ветеранів та ветеранок запрошують до участі в безплатній школі публіцистики

Громадська організація “Інтерньюз-Україна” запрошує українських ветеранів та ветеранок військової служби, звільнених з полону військовослужбовців та тих, хто не може продовжувати службу за станом здоров’я взяти участь у безплатній онлайн-школі публіцистикиГолос війни”.

Мета школи — допомогти захисникам через написання творів пережити психологічні наслідки війни, навчити їх фіксувати свої спогади, враження, думки в літературній або репортажній формі, а також дати можливість людям почути справжні “голоси війни”.

Для участі у відборі треба до 23 грудня 2022 року заповнити онлайн-форму тут.

За результатами анкетування буде відібрано 20 учасників. Результати будуть оголошені до 26 грудня 2022 року (учасники отримають сповіщення на свою e-mail адресу).

Навчання відбуватиметься у форматі онлайн із 9 січня до 17 лютого 2023 року.

Загалом буде проведено 16 літературних студій і гостьових майстер-класів (двічі на тиждень) від відомих письменників, публіцистів і репортажистів.

Протягом курсу учасники працюватимуть над власними текстами з професійними менторами. Найкращі твори за згоди учасників будуть зібрані в онлайн-збірку та перекладені англійською мовою для світових медіа.

Менторами школи стануть сучасний український письменник Любко Дереш та кандидатка історичних наук, авторка курсу “Школа копірайтера”, копірайтерка із 20-річним досвідом Еліна Слободянюк.

“Нам важливо чути тих, кому ми завдячуємо життям. Не потрібно чекати перемоги України, щоб оцінити ті чи інші події. Тексти можуть стати дуже важливою терапією. Адже кожне есе про біль дає шанс притупити його. Кожна оповідь про сенс допомагає віднайти його”, — впевнені організатори школи.

Перша школа “Голос війни: історії ветеранів” відбулася у 2017 році. Тоді 30 захисників і захисниць пройшли 2-місячний літературний курс, внаслідок якого була створена збірка спогадів про війну. Писемній майстерності учасників навчали відомі письменники та журналісти: Сергій Жадан, Євген Положій, Володимир Єрмоленко, Катерина Бабкіна, Роман Вінтонів, Роман Зіненко та інші.

Головний редактор “НовинарніДмитро Лиховій також виступив у ролі ментора на одному з таких воркшопів та дав “курсантам” завдання – написати “лист із фронту” тиловому другові, при цьому вкласти у твір свою майстерність і емоційність так, щоб переконати “невіруючого”.

Найкращі твори були опубліковані в рубриці “Ветеранський блокнот”.

Читайте також:
Про реабілітацію ветеранів треба думати вже зараз, – ротний Черненко, який створив благодійний фонд

Голова Ветеранського фонду Наталія Калмикова: На фронт повернулися майже 80% ветеранів з УБД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна